Pontosan mi történik a laborban?

Kutatási módszerek

Gyakori kérdések

Regisztráltam a honlapon, mi történik ezután?

A regisztráció során munkatársunk felveszi gyermekét adatbázisunkba. Gyermeke adatait egy biztonságos, jelszóval védett adatbázisban tároljuk, melyhez csak a kísérletet vezető kutatók és a behívást végző asszisztensek férhetnek hozzá. Minden kutatásunkat speciális életkori övezetben folytatjuk, amikor indul kutatásunk gyermeke korosztályában, telefonon fogjuk keresni Önt. A telefonos egyeztetés során igyekszünk megtalálni a család számára legmegfelelõbb idõpontot a látogatásra. A részvétel természetesen minden kutatásunk esetében önkéntes és az időpont bármikor módosítható vagy lemondható.

Hogyan lehet a legegyszerűbben megközelíteni a babalabort?

A babalabor tömegközlekedéssel és autóval is megközelíthető. Címünk: 1064 Budapest, Izabella utca 46. Ha villamossal jönnek (4, 6), az Oktogonnál kell leszállni, az Izabella a 4. keresztutca. Kisföldalattival a Vörösmarty utcai megállótól (Bábszínház) az első keresztutca. A 76-os és a 73-as trolik szinte előttünk állnak meg.
Parkolási lehetőség csak az utcán van, sajnos nem ingyenes.

Mit hozzunk magunkkal a babalaborba?

Nem szükséges semmiféle hivatalos iratot hozni, illetve a kutatásban való részvételnek nincsen költsége.

Jöhet-e testvér is?

Természetesen igen, őket is számos játék várja játszószobánkban! Mind a kis- és nagytestvéreket, családtagokat szeretettel látjuk! A behíváskor kérjük jelezzék, ha testvér is jönne, így tudunk egyeztetni asszisztenseinkkel, akik a kísérő testvérekre oda tudnak figyelni a kutatás időtartama alatt.

Tisztába tehetem, megszoptathatom kisbabámat a babalaborban?

Természetesen igen, igyekszünk a babák napirendjéhez, igényeihez igazodni! Igény szerint külön szobát is tudunk biztosítani.

Van-e bármilyen kockázata a kutatásoknak?

Nincsen, kutatásaink teljesen biztonságosak, leginkább egy játszóházi élményhez hasonlítanak. Vizsgálataink a babák számára szórakoztató, játékos helyzetben történnek. Ön mindvégig gyermeke mellett maradhat, a legtöbb kísérlet során a babák édesanyjuk ölében ülve követhetik végig az eseményeket. Természetesen a szülő kérésére bármikor megszakíthatóak a kísérletek, illetve ha a babánál arra utaló jelet látunk, hogy nem érzi jól magát, a vizsgálatot abbahagyjuk.

Hogyan értesülhetek egy-egy vizsgálat eredményéről?

Egy-egy babavizsgálat lezárulása általában hosszú folyamat: a vizsgálatok után még a kutatókat az adatok feldolgozása és a statisztikai számítások várják. Amíg az adatfeldolgozás folyik, a vizsgálatokat megörökítő felvételeket a Pszichológiai Intézetben elzárva őrizzük. Az eredményeket tudományos előadások, tanulmányok, illetve tananyagok formájában adjuk közre – és elérhetővé tesszük többek között, itt, a honlapunkon is. Gyermeke adatait bizalmasan kezeljük, ezekben a tanulmányokban az eredményeket kizárólag összesítve elemezzük, gyermeke külön, név szerint nem lesz megemlítve, és semmiféleképpen sem lesz beazonosítható.

Mit tegyek, ha nem szeretnék több kutatásban részt venni?

A kutatásokban való részvétel mindig önkéntes. Ha nem szeretné, hogy többet felkeressük kutatásainkkal kapcsolatban, az elte.babalabor@gmail.com e-mail címen kérheti, hogy regisztrációját töröljük.

További kérdések felmerülése esetén írjon nekünk az elte.babalabor@gmail.com e-mail címre, örömmel válaszolunk!

Kapcsolat

ELTE Babalabor
1064 Budapest,
Izabella utca 46.
(+36) 30 806 3000/5654

elte.babalabor@gmail.com